Pe urmele strămoșilor. De Ziua Educației…

5 octombrie, Ziua Educației, prilej de a ne uni, elevi, părinți, profesori, pentru a deschide calea spre descoperire și cunoaștere. Astfel, Minionii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța (clasa a V-a B), însoțiți de doamna dirigintă, madame professeur Ilie Alexandra-Andreea și de părinți, și-au purtat pașii spre a descoperi secretele strămoșilor noștri, în prima lor excursie, la cetatea Adamclisi.

Într-o zonă de coline împădurite se află Monumentul triumfal Tropaeum Traiani și cetatea antică de la Adamclisi. Impresionantul monument, construit în cinstea împăratului Traian, între anii 106-109, spune povestea dintre daci și romani.

Drumul spre cetate este o adevărată incursiune în trecut, spre rădăcinile neamului românesc. Pe neașteptate, ruinele cetății se animă de râsetele copiilor, invadând coloanele și pozând în statui antice.

Vizita a inclus un popas la Muzeul Arheologic de la Adamclisi, unde elevii au putut admira metope ce înfățișează scene de luptă, dar și vase din lut, statui și inscripții, monede și obiecte din metal.  

Periplul lor prin locurile încărcate de istorie ale județului a continuat pe plaiurile Mănăstirii Dervent, un lăcaș binecuvântat pe care, așa cum atât de frumos o spun străbunii, nu îl alegi, ci te alege el pe tine.

Ce am lăsat în urma acestei excursii? Amintiri prețioase, picnic, natură, joacă, grup unit și fericit. Căci optimismul și veselia copiilor au alungat până și ploaia!  

 

Calde mulțumiri adresăm părinților pentru sprijinul oferit în realizarea acestei excursii! Suntem MINIONI, dar ÎMPREUNĂ creștem MARI!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>