Pași spre viitor!

Lecția viitorului se predă la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța! Aici, învățăm cu toții în aceeași echipă: elevi – profesori – părinți. Împreună formăm liderii viitorului, provocându-i pe copii să își descopere talentele și să își contureze propriul destin.

Pentru că ne dorim o educație pentru viață, facem pași încrezători spre viitor și dăm startul proiectului „Abilități pentru viitor”, ce are la bază dezvoltarea Școlii Jean Bart ca școală comunitară.

Prima activitate din cadrul acestui proiect a avut loc luni, 25 noiembrie, când am primit vizita unui grup de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța. Aventura în lumea robotică a început când elevii de liceu ne-au prezentat roboții realizați de ei. Specializați în mecatronică, liceenii le-au vorbit elevilor de gimnaziu despre lumea fascinantă a roboților, îndemnându-i să viseze și să proiecteze: „Dacă învățați, într-o zi veți putea crea chiar voi un robot care va uimi lumea!”

Curioși și entuziaști, elevii noștri s-au informat, s-au jucat și au experimentat pe cont propriu. Fără îndoială, plimbarea Robotului Minion printre băncile claselor a V-a, a fost o adevărată încântare pentru aceștia!  

Proiectul „Abilități pentru viitor” este susținut de Fundația Noi Orizonturi și are drept scop întărirea parteneriatului școală – elevi – părinți – comunitate. Anticipând meseriile viitorului, vom iniția un  laborator de robotică, având sprijinul părinților și susținerea cadrelor didactice din Școala Jean Bart și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța.

Obiectivele proiectului? Înțelegerea importanței de a lucra în echipă, atât în rândul elevilor, cât și în rândul părinților și, mai ales, implicarea elevilor în construirea și programarea unor roboți educaționali, ca alternativă de petrecere activă a timpului liber.

Clubul de robotică pentru elevii claselor a VI-a și a VII-a, clubul de educație parentală pentru părinții implicați în activitățile clubului de robotică, demonstrații de programare roboți, toate acestea sunt cuprinse într-un program care oferă oportunități de a învăța altfel. Elevii sunt motivați să vină la școală cu plăcere, sunt motivați să descopere, să lucreze în echipă.

În parteneriat cu părinții și comunitatea locală, vom crea pentru fiecare dintre elevii noștri experiențe de învățare care să le formeze abilități pentru viitor. Școala Jean Bart îndrumă pașii elevilor spre cunoaștere, spre… viitor

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>