Participăm la proiectul „Scrisul face bine!”

WritingŞcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” a fost selectată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa să participe, în anul şcolar 2015-2016, la un proiect cu finanţare europeană, „Scrisul face bine!”. Acesta se adresează tuturor elevilor din clasele a III-a, a V-a, a VI-a şi a VII-a din şcolile selectate şi urmăreşte: 

  • dezvoltarea deprinderilor de citire şi înţelegere a unui text literar la prima vedere;
  • redactarea unui text / a unei compuneri având ca punct de plecare textul citit;
  • încurajarea tuturor copiilor (indiferent de nivelul lor de cunoștinţe) să se exprime în scris într-o manieră corectă şi armonioasă;
  • dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba maternă.

Ce trebuie să facă părinţii?

În perioada 25.09-15.10.2015, în cadrul unei şedinţe cu părinţii, aceştia (sau tutorii legali / împuterniciţi prin procură) trebuie să completeze tipizatele care vor fi trimise de către ISJ, precum şi un consimțământ scris. 

Ce trebuie să facă elevii?

În perioada 15.10-30.11.2015, elevii vor participa la activităţi extraşcolare şi vor susţine o probă de creaţie. Acest concurs constă în redactarea unui text pornind de la citirea unui alt text la prima vedere.

În luna decembrie, proiectul se finalizează prin obţinerea unei burse de 100 de lei de către toţi elevii înscrişi. De asemenea, se vor acorda câte 3 premii pentru fiecare ciclu de învăţământ.

Atenţie! Nu participă elevii care, de regulă, absentează!

Mai multe detalii în media:


 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>