Ora de fericire

„Să nu uităm să fim fericiți” este cea mai importantă lecție pe care o învățăm zi de zi în aceste vremuri tulburi. Viața noastră s-a schimbat, dar avem convingerea că nimic nu poate fi mai puternic decât un zâmbet. Din fericire! 🙂

Ziua Internațională a Fericirii (sărbătorită în fiecare an pe 20 martie) nu putea să rămână fără ecou într-o școală care crește zâmbete pentru viitor. Sub sloganul „Te provoc la fericire!”, Fabricanții de Zâmbete ai Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța au lansat o nouă provocare în online. Sub îndrumarea doamnei profesor Alexandra-Andreea Ilie, un echipaj (format din reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor Jean Bart) a organizat o „oră de fericire” pentru Minionii clasei a 6-a B.

Ce este fericirea? Care sunt cele mai fericite țări din lume? Cum arată fericirea în online? Inventează 3 reguli pentru a petrece o zi fericită. Despre toate acestea au povestit Claudia-Patricia Popescu (7A), Amalia Baicu (7A) și Matei Beldan (6A). Și pentru că Ziua Fericirii coincide cu Ziua Francofoniei, au organizat și un concurs cu întrebări despre Franța și provocări la… fericire. Daria-Maria Pândici (7B) a pregătit un interviu cu doamnele profesoare de canto și  modelling, un videoclip în cadrul căruia au vorbit copiilor despre fericirea în meseria aleasă.

„Așa arată fericirea mea” este provocarea lansată, în final, către toți elevii participanți la activitate. Învățăm astfel, să ne bucurăm de lucruri simple și să prețuim tot ceea ce avem: sănătate, oameni dragi, colegi de suflet… bucuria de a petrece timp de calitate cu elevii tăi, chiar și în online.

Dacă fericirea ar fi contagioasă, cum ar arăta o epidemie de fericire? Ei bine, cu siguranță ar avea chipul copiilor noștri! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>