NU TREMUR LA CUTREMUR!

„Nu tremur la cutremur!” Acesta este sloganul sub care s-a desfășurat astăzi, 12 octombrie 2022, exercițiul de evacuare în cazul producerii unui cutremur, din cadrul Programului Național de educație antiseismică a elevilor. Exercițiul a fost programat la ora 10:00, durata estimată a acestuia fiind de 60 minute.

 

Și chiar așa a fost, niciunul din ei nu a tremurat! Micuții elevi ai ciclului primar au respectat instrucțiunile cadrelor didactice, la semnalul lung al soneriei au ieșit în ordine, încolonați, pe cele două ieșiri ale elevilor, fiecare ținând o carte deasupra capului. Unii s-au amuzat, alții au înțeles importanța exercițiului, iar la final, după ce au petrecut câteva minute afară, au revenit în clasele lor, desigur, însoțiți de cadrele didactice. „Totul e bine când se termină cu bine!”, spunea, zâmbind, la intrarea în școală, o fetiță de clasa I.

 

Acest exercițiu de evacuare reprezintă forma activității de prevenire prin care le-au fost transmise elevilor tipurile de risc și măsurile de prevenire, pentru a-și forma deprinderile practice de comportare și intervenție ale cadrelor didactice, personalului auxiliar și nedidactic, precum și ale elevilor.

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>