Natura ne aseamănă, Educația ne deosebește

          Cu mic cu mare, ne-am unit și, în zi de sărbătoare, ne-am bucurat de soare, la pas cu toții am pornit, să fim mai buni… noi am reușit!

          Pentru că merităm să trăim într-un mediu mai curat, mai sănătos și trebuie să redăm naturii strălucirea pe care o merită, am luat atitudine și am răspuns, cu drag, la inițiativa  Primăriei Constanța de a ne alătura Proiectului „Curățăm Constanța noastră”.

          Sub genericul „Natura ne aseamănă, Educația ne deosebește”,  Ziua Internațională a Educației  a fost sărbătorită de către elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart”, într-un mod aparte, realizând un mic gest atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru sănătatea noastră. Cu mic cu mare, am pornit ofensiva împotriva deșeurilor aruncate necorespunzător și ecologizarea zonelor din apropierea școlii.

          Această acțiune a fost un bun prilej de a încuraja elevii să lucreze în echipă dar și de a învăța să fie mai responsabili. Unul dintre obiectivele activității a fost și identificarea problemelor legate de colectarea deșeurilor. Astfel, am constatat faptul că zona caselor și a blocurilor este cea mai curată, în timp ce zona din jurul centrelor comerciale este cea mai poluată. Desigur, se impun soluții precum: mai multe coșuri de gunoi în zonele afectate dar și controale din partea autorităților.      

          Nici echipa care a rămas în școală nu s-a lăsat mai prejos. Plini de entuziasm și cu dorința de a schimba lumea, elevii clasei a VII-a B, au săpat și au luat parte la înfrumusețarea grădinii școlii.

          Încântați de inițiativă, protejăm natura, cu pași mici, dar siguri! Prin ajutorul fiecăruia dintre noi, ne putem mândri cu un oraș mai frumos și mai aerisit!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>