Micii ecologiști de azi – marii ecologiști de mâine

Prima etapă a proiectului „Educație ecologică – reciclare selectivă”, program gândit de elevii Școlii Gimnaziale Nr.18 „Jean Bart” Constanța, și-a desemnat câștigătorii.

Micii ecologiști au fost premiați, într-un cadru festiv, pentru implicarea activă în cadrul activităților de conștientizare a importanței reciclării selective a deșeurilor. Micuța – mare câștigătoare a unei tabere gratuite în vara lui 2019 este Lungu Andreea, elevă în clasa a II-a C, cu 36.900 de dopuri colectate. Cât despre cea de-a doua secțiune a concursului, ecologiștii din fruntea clasamentului, care s-au bucurat de dulciuri și jucării, au fost prichindeii de la clasa I A, reușind să ofere un bun exemplu de ecologizare, prin cele 112.810 dopuri colectate.

Cu admirație și mândrie îi privim pe toți elevii susținători ai acestui proiect. Concursul dintre clase a fost extrem de competitiv, numărul total de dopuri strânse fiind unul impresionant: 426.510 dopuri la nivelul întregii școli. Elevii noștri dovedesc, încă o dată, că educația în spirit ecologic nu ține cont de vârstă. Înarmați cu entuziasm și dragoste pentru natură, elevii JeanBartieni învață să protejeze mediul, cum altfel, decât prin joc și creativitate.

Inițiatorii proiectului: Ghițoiu Matei, Nedelcu Sara, Dardac Evelina și Alexandrache Erik, deși sunt abia în clasa a III-a, au reușit să mobilizeze zeci de colegi, părinți și bunici în colectarea de dopuri, alăturându-se campaniei naționale „Un dop pentru o cauză”. Reușita lor se datorează și profesorilor Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart”, mereu deschiși la inițiativele elevilor, dar și părinților, care nu au ezitat să sară în ajutorul copiilor.

Și pentru că proiectul a avut un real succes, nu doar că va continua și în anii următori, ci va fi dezvoltat spre antrenarea elevilor în deprinderea abilităților de reciclare atât a plasticului, cât și a sticlei, a hârtiei sau a aluminiului.

Mulțumiri călduroase partenerilor: Fundația „Un dop pentru o cauză”, Asociația TEAM, Direcția pentru Sport și Tineret Constanța, părinților, profesorilor susținători ai programului (Ghițoiu Daniela, Ion Florentina, Mihaela Capră, Busuioc Loredana) și întregii comunități pentru bunăvoința cu care s-au alăturat proiectului inițiat și derulat de elevii școlii noastre. Felicitări colectivului de elevi! Mereu activi și entuziaști, ei merită din plin recunoașterea tuturor!  

Încurajarea copiilor în tot ceea ce înseamnă creativitate, este o prioritate a școlii noastre. Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” promovează ideea de școală deschisă către comunitate, și iată, la vârste atât de mici, elevii noștri au inițiative, își asumă aceste inițiative și învață. Și nu doar pentru școală, ci pentru viață!

 

Secțiunea individual – clasament:

Lungu Andreea – II C – 36.900 – Premiul I

Dulhai Cristian – I A – 33.500 – Premiul II

Dulhai Ștefan – I A – 33.50 – Premiul III

Mitrescu Vlad – III B – 22.300 – Mențiune

Mocanu Albert – II A – 20.000 – Mențiune

Lămureanu Eduard – II C – 17.800 – Mențiune

Lupulescu Claudiu – II C – 15.700 – Mențiune

Enciu Sofia – I A – 15.200 – Mențiune

 

Secțiunea – concurs între clase – clasament:

I A – 112.810

II C – 94.008

III A – 57.380

II A – 44.017

III B – 41.843

IV A – 29.254

I B – 14.867

II B – 11.873

CP A – 11.692

IV B – 5.573

            CP B – 3.193

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>