Marţi, trei ceasuri bune

Marţi, 19 decembrie 2017, zi plină (de emoţii!) pentru Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa…

La Bucureşti, D. M., fost elev al şcolii noastre, în prezent elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa, recent medaliat cu argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori (IJSO) 2017 şi posesor al unui impresionant palmares, însoţit de doamna Carmen Zaharia, profesoara de fizică şi chimie alături de care a făcut primii paşi spre performanţă în ştiinţe, şi de doamna director Loredana Busuioc, participă la Gala Olimpicilor Internaţionali, organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale la Palatul Parlamentului. Suntem mândri de Darius – şi recunoscători: a dovedit că şi într-o şcoală mică, de cartier, se poate face performanţă de cel mai înalt nivel. Încă o dată, felicitări!

Dar ce-ar fi ştiinţele fără imaginaţie şi fără artă? Pe la prânz, în Constanţa, eleva noastră C. C. (7 A) primeşte, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Biblioteca Judeţeană „I. N. Roman” Constanţa, Premiul II la Concursul de Bandă Desenată „BD Noel / BD Santa”, organizat de Şcoala Gimnazială nr. 33 „Anghel Saligny” Constanţa. Chapeau!

Ceva mai pe seară, o întreagă echipă de elevi ai şcolii noastre din mai multe clase, pasionaţi de ştiinţe (cuvântul zilei, pare-se), participă, alături de alte câteva şcoli din judeţ, relativ puţine la număr, la târgul organizat la City Mall în cadrul proiectului judeţean „Magia Ştiinţelor”, obţinând, pentru proiectele realizate şi prezentate, o Menţiune. Felicitări tuturor!

Sunt zile în care eforturile ne sunt răsplătite în mod public, cu un fast pe măsura performanţelor răsunătoare ale elevilor noştri. Şi alte zile în care satisfacţia datoriei împlinite se săvârşeşte discret, aproape în taină, în progrese în care n-am îndrăzni să ghicim marile performanţe viitoare, dar fără de care acestea din urmă n-ar fi cu putinţă. Suntem recunoscători pentru toate miracolele zilnice trăite alături de elevii noştri pe calea cunoaşterii, precum şi pentru sentimentul de plenitudine încercat în pragul sărbătorilor de iarnă, când am îmbrăţişa, cu sufletul, întreaga lume! La mulţi ani tuturor!…

Reflectare în media:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>