Mândri de originea și cultura dobrogeană

                        Din seria de evenimente dedicate serbării Dobrogei se află și participarea unei echipe de cinci elevi din clasa a VIII-a B (Blîndu Alexandru, Done Maria, Antonoiaie Cosmin, Ion Iuliana și Rusu Maria) la proiectul „Istoria Dobrogei” prin realizarea unei hărți medievale a acestui ținut disputat de-a lungul istoriei. Proiectul a fost inițiat de ONG „TEAM” și susținut de Prefectura Județului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Muzeul de Istorie Militară „Ferdinand I”, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Asociația de Reconstituire Istorică, Asociația Culturală Tomis și Club Rotary Pontus Euxinus Constanța.

                        După o muncă în echipă de câteva săptămâni, elevii coordonați de prof. Roșu Irina au primit mențiune pentru harta realizată și tricouri inscripționate din partea organizatorilor cu ocazia premierii din 23 noiembrie de la Muzeul de Istorie Militară „Ferdinand I”. De asemenea, domnul director al muzeului, Costin Scurtu, le-a oferit participanților detalii interesante despre istoria Dobrogei și un tur al muzeului.

           Astfel, am confirmat încă o dată că elevii școlii „Jean Bart” învață să prețuiască istoria acestui ținut încercat de vreme și să declare în activitățile pe care le desfășoară că sunt mândri de originea și cultura dobrogeană. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>