Lider la opt ani, în comunitatea lui Jean Bart

La Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța nu există vârstă prea mică pentru a deveni lider. Voința, entuziasmul, energia dar și abilitățile de lucru în echipă sunt tot ceea ce contează. 

            Astfel, în perioada 25 februarie – 12 aprilie, elevii clasei a 2-a A, au derulat proiectul „Lider la 8 ani”, o reală oportunitate pentru cei mici de a-și dezvolta abilitățile de lider, de comunicare, asumare și responsabilitate.

            Sub atenta îndrumare a doamnei înv. Păcuraru Viorica, în colaborare cu doamna profesor psiholog Ghițoiu Daniela, elevii clasei a 2-a A au reușit, cu sprijinul neprețuit al părinților, să experimenteze rolul de lider, devenind mai disciplinați și toleranți față de colegii lor. 

Întâlnirile săptămânale, însoțite  fiecare de un plan, care conținea obiectivele, activitățile, jocurile și temele pentru acasă, au contribuit la dezvoltarea abilităților de viață ale copiilor. Nimic mai firesc pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart”, unde se învață nu doar pentru școală, ci și pentru viață!   

Și pentru că proiectul a înregistrat un real succes, am hotărât să îl dezvoltăm sub o altă formă și în alte contexte școlare și extrașcolare. „Lider la 8 ani” este o șansă pentru elevi de a se implica în comunitate, construindu-și, de la vârste fragede, profilul de lideri adevărați. JeanBartienii devin, „încă de mici”, un exemplu pentru „comunitatea Jean Bart”

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>