Lecții de prevenire, la Școala Jean Bart

EDUCAȚIE PREVENTIVĂ: Pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, ziua de vineri, 27 septembrie 2019, a adus o „ploaie” de lecții educative.

În acest context, reprezentanții Secției 5 Poliție Constanța au vizitat Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, unde au desfășurat activități preventive în rândul elevilor.

Elevii claselor a V-a au beneficiat de o oră deschisă, în care oamenii legii i-au invitat să descopere împreună semnificația datelor cu caracter personal, dar și cum ne putem proteja, pentru a nu deveni victime în mediul online.

Scopul activității a fost acela de a informa elevii cu privire la fenomenul traficului de persoane și de a minimiza riscurile la care aceștia pot fi expuși. Au vizionat un film, au dezbătut, au adresat întrebări, au primit sfaturi, iar la final, cei mici au fost capabili să explice noțiunile de violență și trafic de persoane.

În aceeași zi, s-a dat alarma la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța!

Din fericire, a fost vorba doar despre o simulare de incendiu care i-a ajutat pe elevi să învețe cum trebuie acționat în cazul în care izbucnește un incendiu. În scurt timp, curtea școlii s-a umplut de școlari, aranjați în rânduri, pe clase. La exercițiu au participat atât elevii din ciclul primar, cât și cei din ciclul gimnazial, însoțiți de cadrele didactice. Elevii s-au încadrat în timpul stabilit, au dat dovadă de disciplină și seriozitate și au demonstrat că sunt familiarizați cu modul corect de comportare în cazul producerii unei astfel de situații de urgență.  

Școala reprezintă cadrul în care se formează norme și valori pe care adultul de mâine își va clădi propria viață. „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață!” rămâne, astfel, deviza școlii noastre, ce ne ghidează nu doar spre a atinge performanțe, ci și valori… pentru viață!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>