La Chandeleur, sau ziua clătitelor!

Dacă vă întrebați care este cea mai gustoasă rețetă de clătite care să vă ajute să creați o poveste specială celor care le vor savura, ei bine, vă spunem noi! JeanBartienii dintr-a șaptea vă dezvăluie rețeta lor secretă.  

Pentru că au aflat că în Franța există o sărbătoare a clătitelor, s-au lăsat purtați printre gusturile dulci ale bucătăriei franceze, descoperind povestea faimoaselor „crêpes françaises”.

Pe data de 2 februarie, în Franța se sărbătorește „La Chandeleur” („La Fête des chandelles” – Sărbătoarea lumânărilor), o zi ce a devenit cunoscută ca „La fête des crêpes”Sărbătoarea clătitelor – fiindcă tradiția spune că în această zi trebuie să prepari clătite, iar cel care reușește să arunce o clătită în sus și să o prindă în tigaie cu mâna dreaptă, în timp ce ține o monedă de aur în stânga, va avea parte de bucurie și prosperitate tot anul.

La Chandeleur a fost despre o rețetă specială a bucuriei, a fost despre povestea unei zile speciale în care JeanBartienii dintr-a șaptea au răspuns, într-un glas – OUI!! – provocării doamnei profesor de limba franceză, madame Alexandra-Andreea Ilie, de a descoperi legenda acestui desert, dar și tradiții și superstiții ale acestei zile.  

Este bine știut că francezii folosesc ingrediente secrete care ne fac mereu să spunem că nicăieri în lume nu găsești clătite ca în Franța. Secretul minionilor clasei a 7-a B constă în bucurie. Pentru că cea mai delicioasă clătită este cea pe care o savurezi în familie, dar având și prietenii alături! Așadar, au răspuns provocării „Soirée crêpes” (Seara clătitelor) și s-au pus pe făcut clătite. Le-au pregătit în familie, le-au umplut cu dulceață, cu ciocolată, cu fructe și cu multă voie bună, apoi au partajat fotografii și au transmis gânduri bune colegilor, în online.  

Elevii clasei a 7-a A au recreat rețeta perfectă a clătitelor. Care este secretul lor? Adăugați mereu o linguriță de iubire, un strop de fericire și muultă bună dispoziție! Et voilà! Bon appétit! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>