La Carnavalul meseriilor

Medici, pictori, fete și băieți, polițiști sau cântăreți... ar putea fi titlul unui joc de altădată reinventat de „licuricii din Vii” de la Grădinița Nr. 37 (structură a Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța). Ce poate fi mai frumos decât să înveți prin joc? „De-a meseriile” este, de departe, jocul cel mai îndrăgit de cei mici. Astăzi, preșcolarii din grupa mare B vă prezintă „Carnavalul meseriilor”!

Cei mici visează măreț! Dornici să exploreze secretele meseriilor, copiii s-au costumat și au prezentat câte o meserie, conform costumului purtat. Polițiști, fotbaliști, pompieri, bucătari, chiar și apicultori sau luptători în cadrul trupelor speciale, cu toții s-au lăsat cuprinși de fantezie și au călătorit prin lumea meseriilor, ghidați de doamna educatoare Mirela Cojocaru.

A urmat apoi o activitate cu tema: „Cine ajută? (S.O.S.), în cadrul căreia micuții au participat la centre costumați în pompieri, cofetari și medici. Scrisoarea primită de la Albă ca Zăpada a făcut deliciul copiilor. Piticii au obosit să muncească în mină și vor să își schimbe meseria, iar micuții noștri au ajutat-o să descopere și alte meserii pentru aceștia. Cel mai distractiv moment al zilei care i-a captivat pe copii cu totul, a fost apariția Prințesei în sala de clasă, aducând jocuri și surprize pentru copiii cuminți și ascultători. 

Curioși de mici, preșcolarii au visat cu ochii deschiși spre o viitoare meserie, iar acum ei știu că orice meserie este minunată atunci când o faci cu drag și pricepere. 


CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>