Jean Bart, Școală pentru viață!

„Învățăm pentru viață, nu pentru școală!”

Este mai mult decât un slogan. Este ceea ce facem, zi de zi, la Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța: construim astăzi pentru un mâine mai bun al copiilor noștri. Și o facem cu oameni pasionați, dedicați și motivați!

25 de elevi ai clasei a IV-a A au participat, alături de profesor înv. primar, doamna Ion Florentina, și psiholog, doamna Ghițoiu Daniela, la o „dulce” activitate, desfășurată în data de 6 decembrie, în laboratorul de gastronomie al Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”.

Nu există copil care să nu fie fericit în lumea dulciurilor! Activitatea i-a captivat, în mod firesc, pe toți, iar fotografiile vorbesc de la sine despre bucuria timpului petrecut împreună, în zi de sărbătoare! Împărțiți în grupe de câte 5, copiii noștri au lucrat cu 6 elevi de clasa a IX-a – viitori bucătari ai secției de gastronomie – și au gătit, împreună, biscuiți. Adevărați ucenici, micii bucătari au fost îndrumați de câte un „chef” licean, responsabil de fiecare echipă.

Elevii s-au întrecut în creativitate și entuziasm, s-au distrat și au descoperit că pofta de a învăța vine… gătind! Activitatea în sine este o bună direcție pentru elevi să experimenteze, încă de mici, eventuale meserii. „Este cel mai frumos cadou de Moș Nicolae pe care l-am primit vreodată în viața mea! Eu sigur mă voi face bucătar!”, s-a auzit, la final, un glas hotărât. La doar 10 ani, elevii privesc cu încredere spre propriul viitor.

Activitatea face parte din cadrul Proiectului ROSE, „Școala e pe primul loc!”, al cărui beneficiar este Liceul Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”. Activitățile sunt menite să atragă elevii către școală, de la cel mai năzdrăvan până la cel care întâmpină dificultăți în învățare sau cu risc de abandon școlar.

Ne dorim să încheiem o colaborare cu Liceul Tehnologic „Miron Costin” și, în viitor, să invităm mai multe clase în laboratorul de gătit. Astfel de activități reușesc să stârnească în elevi dorința de a se implica, de a se mândri cu un produs făcut de propria mână, de a-și dezvolta îndemânarea și motivația.

             O educație care motivează și inspiră înseamnă elevi fericiți, dar mai presus de toate, înseamnă tineri echipați pentru viață!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>