Jean Bart, în Corabia Reciclării

        5 iunie 2019, zi de mare însemnătate pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța. De Ziua Învățătorului dar și a Mediului, urmașii scriitorului-marinar demonstrează, încă o dată, că școala te învață pentru viață și pentru… viitor!

Pentru un viitor mai verde au luat atitudine copiii noștri, oferind lecția supremă de spirit civic și reciclare selectivă:

Premiul I pentru colectarea deșeurilor reciclabile în cadrul proiectului „Corabia reciclării 2019”, dar și pentru contribuția adusă la implementarea proiectului.

Proiectul „Corabia Reciclării” a fost derulat, în perioada 15 aprilie – 5 iunie, de Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Instituția Prefectului Constanța și cu sprijinul Șantierului Naval Constanța și al Dedeman SRL.

Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța s-a numărat printre cele 6 școli constănțene participante la acest proiect. Obiectivul? Conștientizarea nevoii de a lua măsuri pentru protejarea mediului, prin implicarea elevilor în activități de colectare a deșeurilor reciclabile.

Timp de o lună, elevii au colectat deșeuri reciclabile, sub atenta îndrumare a conducerii școlii și a cadrelor didactice: coordonator prof. Tănase Daniela, cu sprijinul doamnelor profesor Crânguș Mirela, Ilie Alexandra-Andreea, Ivan Adina-Camelia și Zaharia Elidia-Carmen. Elevii au realizat, cu o parte dintre aceste deșeuri, diferite elemente care se regăsesc într-o ambarcațiune: catarge, ancore, colaci de salvare etc.  

Cele mai reprezentative lucrări, confecționate din deșeurile colectate, au fost montate pe scheletul unei „corăbii”, realizată din materiale reciclabile, de Șantierul Naval Constanța SA, și amplasată în Portul turistic Constanța.

Emblema școlii Jean Bart, de asemenea confecționată cu ajutorul unor produse reciclabile, conduce, cu mândrie, „Corabia reciclării”, ca simbol al unei atitudini responsabile față de mediul înconjurător. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>