Întâlnire cu scriitori, lecturi și visuri!

„Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață!” este deviza școlii noastre tocmai pentru că noi credem în educație și în puterea ei de a construi viitorul.

 În Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, punem bazele unei educații prin valori, prin oameni care inspiră și lasă o amprentă asupra lumii. Cum nimic nu este mai valoros decât puterea exemplului, astăzi deschidem noi orizonturi și dăm startul proiectului „Întâlnindu-mi visul!”, provocându-i pe copii să viseze și să proiecteze, să își descopere talentele și să își contureze propriul destin.

Proiectul își propune să ofere elevilor perspective despre profesii, prin întâlnirea și dialogul deschis cu oameni care au obținut performanțe în anumite domenii și pot deveni sursă de motivație pentru elevii noștri. 

 De Ziua Națională a Lecturii, elevii lui Jean Bart s-au bucurat de prima întâlnire online din cadrul proiectului, având șansa de a dialoga cu două tinere scriitoare: Amedeia Neamțu și Andreea Șeuleanu.

 Copii, povești și suflet! Așa am rezuma întâlnirea elevilor din clasa a 4-a A (prof. înv. primar Ivașcu Keusch Alina) și a 4-a B (prof. înv. primar Dorița Ștefănescu), cu autoarea de cărți pentru copii, Amedeia Neamțu. Micuții au fost captivați de lumea plină de culoare a scriitoarei și au pornit în cea mai frumoasă călătorie, alături de curcubei (în povești, orice este posibil: putem inventa aventuri, personaje, chiar și cuvinte). Iar la final, și-au umplut sufletul cu zâmbete de stele! Pentru că… Da! „Stelele spun povești! Și zâmbesc! Trebuie doar să știm să le citim povestea, să le ascultăm și să ne bucurăm de ele!”, spunea atât de frumos, Amedeia Neamțu.

Eroi mici dar cu inimi mari, fiecare personaj din Țara Curcubeilor ne-a oferit câte o lecție despre bunătate, bucurie, prietenie. Pentru că toate poveștile Amedeiei au suflet și, ascultându-le, ele ajung să facă parte din noi!

            „Destinul tău stă în mâinile tale!”. Astfel și-a început povestea scriitoarea Andreea Șeuleanu, în cadrul întâlnirii cu elevii clasei a 7-a B și d-na prof. Alexandra-Andreea Ilie. Lecția de viață citită de Andreea Șeuleanu a avut un ecou puternic în rândul copiilor, care au aplaudat și i-au adresat scriitoarei o mulțime de întrebări: „Cum a început pasiunea pentru scris?”, „Care este cartea care v-a rămas în suflet?”, „Ce v-a determinat să îmbrățișați această meserie?”, „Dacă ați avea ocazia să vă întâlniți cu un personaj literar, care ar fi acela?”, „Care este cea mai prețioasă lecție pe care ați învățat-o dând viață unei cărți?” Tânăra scriitoare ne-a plimbat prin universul cărților sale, din care se desprinde același mesaj: „Fii cine ești tu cu adevărat!”

„Explorați, scrieți cât mai mult, citiți tot ce se poate citi!” a transmis Andreea Șeuleanu, la finalul unei întâlniri pe care elevii lui Jean Bart o vor purta cu drag în suflet.

 Mulțumim, Amedeia Neamțu! Mulțumim, Andreea Șeuleanu! A fost o onoare să vă avem printre noi! Astăzi, am văzut în ochii copiilor noștri curiozitatea și entuziasmul, am văzut dorința de a învăța nu doar pentru școală, ci și pentru viață, cum o spune atât de frumos, deviza școlii noastre.

 Proiectul „Întâlnindu-mi visul!”, coordonat de prof. Popescu Mihaela și prof. cons. școlar drd. Ghițoiu Daniela, se va desfășura pe tot parcursul anului școlar 2021-2022. Ne bazăm, desigur, pe sprijinul învățătorilor și al diriginților, ce vor ghida elevii pe tot parcursul proiectului.

 Iar pentru toate cuvintele nerostite, rândurile de mai jos valorează cât o mie:

„Se poate, oare, să avem mai multe vieți? Ei bine, DA! Avem atâta vieți, câte cărți citim, spunea un înțelept. Cu fiecare carte citită, trăim viața fiecărui personaj, trăim o mulțime de aventuri. Eu iubesc să stau printre cuvinte și, cu fiecare carte citită, am adunat o grămadă de vieți!” (Amedeia Neamțu)

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>