În Școala lui Jean Bart formăm… viitorul!

Dimineața de  10 mai 2019, ne întâmpină pe toți cu o ploaie măruntă, însă plină de zâmbete pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța. Purtând un soare blând în suflet, elevii noștri au sfidat vremea mohorâtă și au dat startul unui spectacol plin de culoare.

Iar până la orele prânzului, când pregătirile evenimentului „Transform” erau în toi, un soare vesel zâmbea deasupra școlii noastre.

Astfel, la ceas aniversar, Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” își continuă, cu mândrie, cea mai importantă misiune – aceea de a educa – și își deschide porțile programului „Creatori de viitor”. Evenimentul este o oportunitate pentru elevi de a primi răspunsuri la cele mai puternice întrebări din viața unui adolescent: Ce îmi doresc de la viitorul meu? Ce job mi se potrivește cel mai bine? Ce satisfacții îmi oferă acest job? Va mai exista meseria mea peste 10 ani?

Pornind de la aceste nevoi, 4 povești de succes au devenit sursă de motivație și optimism, pentru 135 de elevi din liceele constănțene, adunați în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța.

Elena Frâncu – fostă vicecampioană mondială cu echipa de handbal a României, Mădălina Petrencu – actriță, Felicia Macaleț – reporter și Mădălin Roșioru – profesor, autor de cărți și traducător, 4 oameni ambițioși, devotați, cu o carieră impresionantă, au împărtășit, nu doar o simplă poveste, ci propria experiență de viață. Misiune dificilă în doar 20 de minute, însă tinerii au fost extrem de încântați și participativi, dornici să absoarbă fiecare povață.       

 Cum poți deveni stăpân pe propriul destin? întreba astăzi un elev prezent la eveniment… Ei bine, muncește cu dăruire! Urmează-ți visul și alege-ți cariera cu inima! Toate meseriile sunt la fel de valoroase… alege ce este al tău, și muncește cu devotament! este concluzia acestui eveniment minunat.

Dialogurile „Transform” au avut loc cu sprijinul conducerii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, împreună cu doamna Daniela Ghițoiu, președinte al Asociației TEAM Constanța, Asociația 11even și Kaufland România.

În Școala lui Jean Bart formăm viitorul! Formăm caractere, dar mai ales, formăm oameni! Căci, așa cum ne amintea doamna Mădălina Petrencu, citându-l pe Marin Sorescu: „Cu mine se întâmplă ceva… o viață de om!”

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>