Gânduri în luna lui mai

10 mai 2020. O briză proaspătă adie dulce și ne mângâie sufletele, școala vibrează, e sărbătoare!

Sub lumina unui soare blând de mai, în mirosul florilor de liliac, generații de elevi, profesori și părinți s-au bucurat astăzi, de ziua Școlii Jean Bart.

Departe, în afara clădirii care ne aduna și ne unea pe toți… La distanță, dar totuși atât de aproape, ne-am bucurat de cele mai prețioase amintiri, ÎMPREUNĂ, ca o familie…

A fost o aniversare deosebită, cu adevărat altfel, pentru că și noi suntem altfel! Am dovedit ceea ce am susținut mereu: școala nu este reprezentată de zidurile acesteia, nici de bănci sau cataloage, școala trăiește prin fiecare elev, profesor, părinte, bunic sau prieten care s-a conectat la vibrația ei.

Pentru fiecare suflet șlefuit în spiritul nostru, astăzi ne-am bucurat de reîntâlnire!

 

Prin tradiție, de Ziua Școlii sărbătorim un coleg de cancelarie pentru întreaga activitate defășurată la catedră. În acest an, avem o dublă aniversare și, pentru fiecare om drag sufletului nostru, gândurile noastre emoționate prind viață și spun câte o poveste.

 

Se aștern lin frânturi de suflet:

 

„Când spui învățător Olimpia Câmpanu, spui devotament, discreție, modestie. Nu cred că a fost o zi din viața doamnei învățătoare în care să nu se gândească la elevi, la predarea lecțiilor, la ședințe, la consfătuiri, la concursuri, la recuperări sau premieri.

Prinsă în acest vârtej nu a simțit cînd au trecut anii, a pierdut poate șirul generațiilor de copii care au primit din preaplinul sufletului său. Cu fiecare generație a gustat un pic din bucuria succesului și astfel a putut merge mai departe.

Întreaga sa carieră s-a legat de Școala Gimnazială Nr. 18 „ Jean Bart”, care i-a fost o a doua casă. Amintirile frumoase care ne leagă vor rămâne veșnic.

Respect, doamnă învățător, Olimpia Câmpanu!”

Înv. Ion Florentina

 

„Profesionalismul, puterea de muncă stăruitoare, seriozitatea și modestia au determinat o carieră încununată de succese. Pentru tinerele învățătoare care au avut șansa de a lucra alături de dumneaei, a fost un model și un formator de excepție. Prin dăruirea de care a dat dovadă la catedră și prin calitățile morale deosebite, și-a câștigat respectul și admirația tuturor colegilor. Îi dorim sănătate și să rămână același OM minunat pe care am avut norocul să-l cunosc în urmă cu mulți ani.”

Înv. Păcuraru Viorica

 

„Draga mea colegă, ne cunoaștem de mai bine de 30 de ani, din anul 1987. Și chiar dacă timpul a trecut, faptele tale rămân pururi în inimile celor din jur. Ai o relație frumoasă cu micii tăi învățăcei și cu noi, colegele.

Îmi amintesc cu drag de primii ani aici, în școală, când aveam nevoie de sfaturile tale și tu, cu blândețe și răbdare, mi le ofereai. Cu toată inima pot spune că ai fost mentorul meu. Și îți mulțumesc, OM MINUNAT!

Ai gustat, cu fiecare generație, câte un pic din bucuria succesului și ți-ai lăsat de fiecare dată o parte din sufletul tău. O colegă bună, frumoasă… Un profesor bun!

Vine însă și acest moment din viața noastră când trebuie să lăsăm loc și celor tineri. Și… acum e rândul tau. Îți urez o pensie plină de activitate, să-ți găsești îndeletniciri care să-ți umple frumos timpul și multă sănătate alături de copii, de nepoți.

          Cu multă dragoste și stimă, colega ta, Mărgineanu Florentina.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>