Farmecul unei toamne

Educația formală începe în primii ani de viață, și anume odată cu grădinița. Sub formă de joc, cei mici descoperă lumea înconjurătoare, fenomenele naturii și fac primii pași spre formarea deprinderilor de viață. Astfel, astăzi, 21 octombrie 2022, preșcolarii noștri s-au lăsat fermecați de minunăția și multitudinea de culori și gusturi cu care ne învăluie toamna în fiecare an și au pus la cale un minunat Târg de Toamnă. Coordonați de doamnele educatoare Cerasella Andrieș, Grosu Maria Angeli, Caraman Selda, Dan Mihaela Lorena și Hărabor Ionela Raluca, nu a fost greu deloc, ținând cont de faptul că cei mici au studiat despre legume, fructe și mulți dintre ei au experimentat la Jocul de rol mersul la piață. Așa că s-au pus cu mic, cu mare să facă decorațiuni cu frunze uscate, să spele mere, pere și gutui amărui, să caute ghicitori și adjective vesele pentru fiecare produs. Copiii împreună cu părinții au pregătit brioșe, plăcinte cu dovleac și mere, faguri și să nu uitam de zacuscă și compotul de toamnă! Au aranjat lădițele, coșulețele, au mai lucrat un pic la decor și gata: Să înceapă târgul!

 

Cei mici au intrat repede în rolul vânzătorilor încercând să-i facă pe părinți să scoată cât mai mulți bănuți din portofel. Dar fiind târg, s-au târguit până a fost toată lumea mulțumită. Adulții au plecat cu mâinile pline, dar cel mai important, au plecat cu o stare de bine și cu câte un copil fericit.

 

Copilașii de la grupa mijlocie A „Albinuțele” (coordonator Andrieș Cerasella) au pregătit și un mic carnaval. Costumați în fructe și legume de toamnă, au fost actori recitând, cântând și dansând.

 

Grădinița Nr.37 dorește să mulțumească pentru reușita evenimentului tuturor copiilor care au făcut ca acest eveniment început în joacă să devină serios de reușit și mai ales părinților și bunicilor care au intrat în rolul cumpărătorilor și au negociat până la ultimul zâmbet și chicot de râs al precupeților.

 

Iată că a mai trecut o zi din această toamnă frumoasă și cei mici au plecat acasă să se pregătească pentru așteptata vacanță… J

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>