Educo, educare. Citim, învățăm, creștem oameni!

Educo, educare (lat.) = a crește, a forma, a instrui

„Educația este un ornament în vremuri de prosperitate și un refugiu în vremuri de restriște”, spunea Aristotel. Pentru că educația este puterea care clădește atât de frumos caractere, oameni și minți, de Ziua Mondială a Educației, se cuvine să le mulțumim dascălilor pentru eforturile susținute, părinților pentru sprijinirea actului educativ și elevilor pentru strădania depusă în a se adapta noilor condiții.

Credem în puterea educației de a schimba lumea! Iar proiectele frumoase ne aduc împreună, dincolo de barierele sălii de clasă. Povestea canalului de Youtube al școlii noastre cu nume de scriitor continuă, iar doamna bibliotecar Caba Ramona este călăuza noastră în fascinanta lume a cărților. Căci ce-ar fi educația fără cărți și cărturari, aceste dragi comori fără de preț ale sufletului? „Povești din biblioteca școlii” ne oferă astăzi cadrul propice împărtășirii unor crâmpeie din istoria patrimoniului documentar românesc.

Și cum pe 11 octombrie sărbătorim Ziua Școlii Ardelene, filmulețul nostru amintește de acest curent de idei iluministe din secolul al VIII-lea, care afirmă ideea emancipării omului prin cultură și educație.

Cartea și lectura sunt primii pași către cultură, iar educația… mereu o fereastră deschisă către înțelepciune, mereu o fereastră deschisă către mâine, către viitor. Indiferent de vremuri!

 

La mulți ani tuturor, de Ziua Mondială a Educației! Să fiți sănătoși, înainte de toate și să iubiți cartea!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>