Educație pentru viață, în Școala lui Jean Bart

Într-o școală în care elevilor li se cultivă bucuria de a învăța, „Educația pentru viață” devine laitmotivul unei zile minunate petrecute în familia Jean Bart. De „Ziua Internațională a prietenilor buni”, sărbătorită în fiecare an pe 8 iunie, curtea Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța a devenit un spațiu al învățării prin joc și culoare, o oază de bine și de fericire.

Sub privirile unui soare vesel, elevii noștri și-au desenat copilăria pe asfalt! Coordonați de doamnele profesoare, madame Alexandra-Andreea Ilie și prof. cons. școlar drd. Daniela Ghițoiu, elevii claselor a 5-a B și a 6-a B s-au bucurat de o altfel de experiență de învățare și au fost, pentru o zi, ambasadori ai drepturilor copiilor și ai prieteniei. Au desenat cu creta pe asfalt, au scris drepturile copilului, sloganuri pentru prietenie și pace, atât în limba română cât și în limba franceză și au conștientizat importanța serbării zilei prieteniei.

Acest proiect educațional se înscrie în rândul activităților cu caracter pluridisciplinar: limba franceză, educație socială și dezvoltare personală. „Desene pe ulița școlii” a luat naștere din dorința de a-i motiva pe copii să se joace în aer liber. Pentru că ne dorim să aibă experiențe memorabile prin fiecare lecție „altfel”, îi încurajăm să viseze, să-și dezvolte creativitatea și să proiecteze. Încercăm să transformăm școala într-un loc vesel și prietenos în care copiii să vină cu plăcere.

Astăzi, copacul prieteniei a dat viață școlii. Și am văzut sclipiri în ochii copiilor! Împreună învățăm, creștem frumos, ne jucăm în aer liber și dăm culoare școlii noastre cu nume de scriitor. Împreună, scriem povestea unei școli „altfel”! 

 

Un strop din gândurile elevilor:

„Prietenii adevărați sunt cei care îți cunosc slăbiciunile, dar îți arată mereu punctele forte.”

„Prietenia constă în a uita ceea ce oferi și a păstra în memorie ceea ce ai primit.”

„Prietenii adevărați sunt mereu lângă tine și te ajută la orice.”

„Prietenii sunt mereu sinceri unul față de altul.”

„Dacă ai un secret, poți spune acestui prieten ca să îl păstreze.”

Choisissez vos amis comme les livres: peu nombreux, mais bons.”

N’oublie pas qu’un bon ami est difficile à trouver!”

„Nous sommes tous les enfants du monde” – „Suntem toți copiii lumii” – „Toată lumea este egală ! Toți copiii au dreptul la joacă, la familie, la școală și la respect. Fiecare copil merită să fie fericit!” 

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>