Educație ecologică în Școala lui Jean Bart

              Educație ecologică: Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța lansează proiectul „Un + de energie. Reciclează baterie!”

       Știați că o singură baterie aruncată poluează aproape 4000 de litri de apă? Bateriile și acumulatorii conțin metale grele și compuși chimici toxici, iar aruncarea acestora în mod necorespunzător contribuie la poluarea apei, a solului și a aerului, afectând grav sănătatea umană.

              Bateriile sunt pentru toți o sursă importantă de energie. Dar care este principala noastră sursă de energie? Copiii! Ei sunt cei care pot face diferența, cu fiecare pas către un viitor mai ecologic. Astfel, îi ajutăm să descopere, încă de la vârste fragede, obiceiurile sănătoase față de mediul înconjurător.

                „Un + de energie. Reciclează baterie!” se adresează tuturor JeanBartienilor, de la mic, la mare: grădinița, clasele pregătitoare, clasele I-IV, dar și elevilor de gimnaziu. Proiectul se va derula pe o perioadă de două săptămâni, în perioada 15.11-26.11.2021, sub formă de concurs. Clasele cu cele mai multe baterii colectate vor primi materiale sportive.

                Așadar, elev al lui Jean Bart de ești, fii parte din povestea noastră în lupta pentru reciclare, vino cu bateriile uzate și poți câștiga materiale sportive pentru clasa ta!

                 Minge fotbal= 100 baterii

                 Minge baschet= 100 baterii

                 Set palete tenis de masă= 200 baterii

                Programul nu include și bateriile de tip pastilă.

„Un + de energie. Reciclează baterie!” este un proiect de conștientizare privind colectarea selectivă și reciclarea bateriilor și a acumulatorilor portabili uzați. Încurajându-i să ia parte la această misiune, elevii noștri învață să recicleze corect și devin prietenoși cu natura. În școala lui Jean Bart, formăm cetățeni responsabili și învățăm să acționăm în ECHIPĂ

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>