Dor de (Re)Creație…

Activitatea școlară continuă în mediul online, dar ne amintim, cu drag, de zilele petrecute în școală și de proiectele frumoase la care lucram împreună. Activități creative, provocări și jocuri distractive ce ghidează pașii elevilor noștri spre noi aventuri… Ce bucurie să retrăim toate aceste amintiri dragi! Pentru că fiecare zi din Școala Jean Bart este o experiență care merită povestită!

Astăzi, ne amintim de cea mai așteptată pauză din programul unui școlar, de întâmplările din curtea școlii, locul în care se leagă prietenii și se fac planuri de vacanță. „Ce mică-i recreația mare!”, au spus într-un glas elevii clasei a III-a A, în cadrul unui proiect coordonat, în luna martie, de doamna învățător Păcuraru Viorica. „Recreația mare” reunește astfel nu doar povestirile lui Mircea Sântimbreanu, ci și creațiile micuților noștri.

Proiectul „Recreația Mare” a însemnat o călătorie în lumea cuvintelor, presărată cu distracție, entuziasm și, cel mai important, echipă. Activitatea și-a propus să stimuleze spiritul de echipă, potențialul creativ și, mai ales, dezvoltarea gustului pentru lectură. Cei mici au lucrat pe echipe, au realizat afișe de promovare a cărții, povestiri ale textului preferat, au compus acrostihuri în care se ascunde numele Sântimbreanu sau creații literare în versuri sau proză. Creativi și originali, copiii au adăugat și elemente noi proiectelor, iar surpriza cea mare a fost alegerea inspirată a melodiei „Ce mică-i vacanța mare!”, transformată în „Ce mică-i recreația mare!”

         Și, atunci… cum să nu-ți fie dor de școală, de elevi cu drag de carte, de lectură, de frumos? 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>