Dor de Eminescu

Într-o zi rece de iarnă, în urmă cu 169 de ani, Luceafărul poeziei românești venea în astă lume pentru a ne lumina și încălzi sufletele. Mihai Eminescu, poetul național sărbătorit pe 15 ianuarie, ne-a lăsat moștenire o comoară în versuri, neegalată până acum. Îl cinstim și îl iubim pentru ceea ce ne-a dăruit și în fiecare an la această dată recităm cu drag din operele sale.

Școala noastră a dorit să marcheze acest eveniment, în cadrul bibliotecii, cu elevii doamnei prof. înv. primar Mărgineanu Florentina. Copiii au putut afla lucruri mai puțin cunoscute din viața poetului: din perioada copilăriei (nu a fost un copil liniștit și visător ci unul care umplea curtea de chiote și strigăte), a studenției (scriitorul Grigore Băjenaru a povestit într-una din cărțile sale o întâmplare haioasă din vremea în care Eminescu se afla la Viena) și a  perioadei în care s-a sudat prietenia cu povestitorul Ion Creangă (în calitate de revizor școlar recomandă învățătorilor abecedarul întocmit de Creangă; scrisori între cei doi prieteni care prin modalitatea de adresare dezvăluire natura relației lor).

           La finalul întâlnirii, elevii clasei a IV-a A au salutat în stilul marelui poet: 

„Trăiască nația! Sus cu dânsa!”

BIBLIOTECAR,

Ramona-Ștefania CABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>