Dobroge, plai cu flori, mândră ești în sărbători!

14 noiembrie. Arc peste timp. În 1878, în urma Războiului de Independență, dobrogenii sărbătoreau feeric un eveniment care a rămas scris cu litere de aur în cartea de istorie a neamului: Dobrogea revenea acasă! 

În aceeași atmosferă plină de sărbătoare ne-a surprins Ziua Dobrogei 2019. Astfel, elevii claselor a VI-a A, a VI-a B și a VIII-a A au avut parte de o pilduitoare lecție de istorie, începând cu Războiul de Independență și hotărârile luate la Congresul de Pace de la Berlin, până la ziua de 14 noiembrie 1878, zi de mare bucurie, în care Dobrogea revenea la teritoriul național.

Coordonați de domnul profesor de istorie, Lungu Ioan-Cosmin și doamna profesor de muzică, Burciu Alina, elevii au descoperit istoria premergătoare Unirii Dobrogei cu Țara, au recitat poezii patriotice și au fredonat cântece cu specific dobrogean.

Ziua Dobrogei 2019 a reunit elevi, părinți, învățători și profesori ai Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, la o serie de activități în care am simțit cu toții că aparținem aceluiași neam!

            Felicitări elevilor și profesorilor implicați în activitățile dedicate Zilei Dobrogei!  

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>