Cu pași mici, spre visuri mari!

Proiectul „Întâlnindu-mi visul” aduce, săptămânal, în fața elevilor noștri, invitați din diferite domenii de activitate, ce împărtășesc propria experiență de viață, provocările întâmpinate și drumul parcurs către atingerea țelurilor. Activitățile reprezintă o bună direcție pentru copii să experimenteze, încă de mici, eventuale meserii, cultivându-le astfel sentimentul de încredere în forțele proprii și dorința de a învăța nu doar pentru școală, ci și pentru viață, cum o spune atât de frumos, deviza școlii noastre.

De o „dulce” activitate au avut parte cei mai mici elevi ai lui Jean Bart, micuții de la clasa pregătitoare A (prof. înv. primar Viorica Păcuraru), în atelierul de gastronomie al Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”.

Adevărați ucenici, micii bucătari au fost îndrumați de dna prof. Ana Maria Haneș, cu participarea extraordinară a maestrului în arta culinară Gheorghe Haneș, s-au distrat și au descoperit că pofta de a învăța vine… gătind fursecuri! 

Nu există copil care să nu fie fericit în lumea dulciurilor, iar pozele vorbesc de la sine nu doar despre bucuria timpului petrecut împreună, dar și despre dorința lor de a se implica, de a se mândri cu un produs făcut de propria mână, de a-și dezvolta îndemânarea și motivația. Picii au fost formidabili! Cât despre fursecurile realizate… acum știm rețeta ideală: fursecurile sunt muuuuuult mai delicioase când se servesc cu un zâmbet ghiduș! J

Din laboratorul de gastronomie, ajungem în cel destinat animăluțelor – cei mai buni prieteni ai copiilor. Pentru elevii claselor a 2-a A (înv. Simona Stavarachi) și a 2-a C (prov. înv. primar Elena-Daniela Rățoi), întâlnirea online cu doamna doctor veterinar Andra Andrei, a fost ocazia perfectă de a învăța despre hrana, îngrijirea, dar și nevoile amicilor blănoși.

Micuții s-au pregătit temeinic și au recitat poezii, au spus proverbe și ghicitori cu animăluțul preferat, ba chiar au descoperit o pasiune comună cu doamna doctor: aceea a desenului. Extrem de pasionată de această meserie, invitata specială a prichindeilor și-a dorit dintotdeauna să devină medic veterinar. Cu o deosebită atracție către biologie, plante și animale, elevii au fost încântați să afle că totul a început în copilărie, când iubea să deseneze cai.

Ne-am bucurat să le vedem încântarea și entuziasmul, cu fiecare întrebare adresată. „Care a fost cea mai grea operație pe care ați avut-o?”, „Câți ani poate trăi un câine?”, „Este adevărat că pisicile au 9 vieți?”, „Este adevărat că pisicile văd în întuneric?”, sunt doar câteva dintre cele mai interesante curiozități ale copiilor. 

„Eu mi-aș dori să devin medic veterinar și vreau să fac o campanie prin care să iau animăluțele de pe stradă, să le îngrijesc și să le ofer o familie!”, spunea, cu sinceritate, un micuț prezent la întâlnire. La doar 8 ani, copiii noștri privesc cu încredere spre propriul viitor. Iar acest lucru nu poate decât să ne bucure!

 

O educație care motivează și inspiră înseamnă elevi fericiți și, cel mai important, înseamnă copii echipați pentru viață!  

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>