Comori pe rafturile bibliotecii

            Biblioteca Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța ascunde adevărate comori pe rafturile sale: zeci de volume, sute de pagini impecabile sau ușor îngălbenite de vreme, dar și cartea premiilor, această poveste fără sfârșit, un tezaur prețios al școlii noastre cu nume de scriitor.

            Pentru că pe 22 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Bibliotecilor Școlare, ne-am îmbrăcat în straie de sărbătoare și am marcat acest eveniment, printr-o serie de activități, coordonate de călăuza spre templul învățăturii, bibliotecarul școlii, doamna Caba Ramona.

            Astfel, prichindeii de la clasa pregătitoare C au organizat un atelier de creație și au confecționat o Carte a anotimpurilor. Au avut în vedere toate elementele constitutive: coperta, împărțirea pe capitole, numerotarea paginilor, cuprins, semn de carte. Rezultatul i-a încântat pe toți, deopotrivă.

            Tot în luna octombrie se împlinesc 144 de ani de la nașterea Reginei Maria. O mândrie pentru biblioteca „Jean Bart” de a găzdui, în colecțiile sale, una dintre cele mai frumoase cărți scrise de suverană: „Poveștile Reginei Maria”! Cu acest prilej, elevii clasei a IV-a B au alocat o oră din timpul lor pentru a descoperi informații interesante din viața autoarei cu sânge albastru și pentru a se delecta, citind una dintre istorioare: „Trandafirul lui Conu Ilie”.

            În luna lui Brumărel, așezăm premii pe rafturile bibliotecii. Aici, am ales să premiem și câștigătorii de anul trecut ai concursului „CDIdei în cărți”. Elevii participanți au dat dovadă de creativitate, îndemânare și spirit de echipă, ne-au reprezentat cu cinste și s-au clasat pe locurile fruntașe, atât la etapa regională, cât și cea națională. Ambele echipe calificate la etapa națională au obținutu premiul III.

            Le mulțumim tuturor celor implicați în proiectele bibliotecii: cadre didactice, părinți și elevi! Într-o lume în care internetul și tehnologia câștigă tot mai mult teren, biblioteca rămâne un simbol al cunoașterii și al progresului, o ușă spre școala vieții.

În biblioteca școlii lui Jean Bart, creăm cititori pentru viitor!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>