Colorăm o școală fără bullying!

Săptămâna Anti-Bullying

În perioada 7-11 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța au devenit ambasadori pentru o școală bazată pe toleranță, colaborare și acceptare.

„Vrem să colorăm o școală fără bullying!” și-au spus elevii din Consiliul Școlar al Elevilor, pornind de la datele alarmante legate de amploarea acestui fenomen în școli. Astfel, sub atenta îndrumare a doamnei profesor Ilie Alexandra-Andreea, cu sprijinul inestimabil al conducerii școlii și ajutorul domnișoarei informatician Vîntu Mihaela, CȘE a inițiat și derulat campania „Coloring a school without bullying!”, ce încurajează elevii să fie mai buni, mai toleranți și mai solidari cu problemele celor din jur.

Pe tot parcursul săptămânii, reprezentanții CȘE au devenit mesageri anti-bullying, organizând activități educative menite să dezvolte încrederea în sine, spiritul de echipă, empatia și capacitatea de a-i accepta pe ceilalți, spre o conviețuire pașnică în grupurile din care fac parte.

Ce am realizat în cadrul proiectului? Am luat foarte în serios acest fenomen, întâlnit mult mai des decât ne-am dori să credem, și am tras un semnal de alarmă prin: dezbateri, jocuri de rol, vizionare de filme, realizare și expunere de afișe. Fiecare nouă zi din cadrul acestui proiect a însemnat un nou pas către diminuarea fenomenului de bullying:

1. „Sing about bullying!” (luni, 7B);

2. „Coloring a school without bullying!” (marți, 5B);

3. „Și glumele dor! Stop cyberbullying!” (miercuri, 6A);

4. „Cuvinte care rănesc!” (joi, 7A) și, în final, mesajul transmis de elevii clasei a 6-a B: 

 

                               „Be a buddy, not a bully!”

 

         După o săptămână de împărtășit povești, ne-am bucurat să oferim o altfel de educație elevilor noștri, stârnindu-le dorința de a se implica și de a face o schimbare. Căci nu există școală prea mică, oraș prea mic, contribuție prea mică. Împreună, prin fiecare acțiune pe care o facem, putem contribui la construirea unei școli și, implicit, a unei lumi mai bune, mai tolerante!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>