Colorăm o școală fără bullying!

Săptămâna Anti-Bullying

În perioada 7-11 octombrie, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța au devenit ambasadori pentru o școală bazată pe toleranță, colaborare și acceptare.

„Vrem să colorăm o școală fără bullying!” și-au spus elevii din Consiliul Școlar al Elevilor, pornind de la datele alarmante legate de amploarea acestui fenomen în școli. Astfel, sub atenta îndrumare a doamnei profesor Ilie Alexandra-Andreea, cu sprijinul inestimabil al conducerii școlii și ajutorul domnișoarei informatician Vîntu Mihaela, CȘE a inițiat și derulat campania „Coloring a school without bullying!”, ce încurajează elevii să fie mai buni, mai toleranți și mai solidari cu problemele celor din jur.

Pe tot parcursul săptămânii, reprezentanții CȘE au devenit mesageri anti-bullying, organizând activități educative menite să dezvolte încrederea în sine, spiritul de echipă, empatia și capacitatea de a-i accepta pe ceilalți, spre o conviețuire pașnică în grupurile din care fac parte.

Ce am realizat în cadrul proiectului? Am luat foarte în serios acest fenomen, întâlnit mult mai des decât ne-am dori să credem, și am tras un semnal de alarmă prin: dezbateri, jocuri de rol, vizionare de filme, realizare și expunere de afișe. Fiecare nouă zi din cadrul acestui proiect a însemnat un nou pas către diminuarea fenomenului de bullying:

1. „Sing about bullying!” (luni, 7B);

2. „Coloring a school without bullying!” (marți, 5B);

3. „Și glumele dor! Stop cyberbullying!” (miercuri, 6A);

4. „Cuvinte care rănesc!” (joi, 7A) și, în final, mesajul transmis de elevii clasei a 6-a B: 

 

                               „Be a buddy, not a bully!”

 

         După o săptămână de împărtășit povești, ne-am bucurat să oferim o altfel de educație elevilor noștri, stârnindu-le dorința de a se implica și de a face o schimbare. Căci nu există școală prea mică, oraș prea mic, contribuție prea mică. Împreună, prin fiecare acțiune pe care o facem, putem contribui la construirea unei școli și, implicit, a unei lumi mai bune, mai tolerante!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>