CITIM ÎMPREUNĂ… cu doamna Mihaela PAȚACHIA

Școala Gimnazială „Jean Bart” a avut multe motive pentru a sărbători astăzi, pe 1 februarie. De Ziua Internațională a Cititului Împreună, am avut plăcerea de a o avea invitată în biblioteca școlii pe doamna Mihaela Pațachia, autoarea seriei pentru copii „Urmașii” („Narcisa, urmașa lui păcală”, „Călin Prepeleac și marea”, „Miluț, urmașul lui Tândală”). Instituția noastră de învățământ se mândrește cu faptul că scriitoarea este „urmașa” demnă a Școlii Nr. 18 „Jean Bart”.

Într-o astfel de zi, dedicată cititului, ce poate fi mai frumos decât să ai șansa de a-l întâlni pe scriitorul cărților preferate, acesta să-ți citească  pasajele cele mai incitante și să-ți dezvăluie povestea din spatele poveștilor.

Elevii doamnei prof. înv. primar Ion Florentina s-au declarat încântați de întâlnirea cu creatoarea „Urmașilor” și i-au cerut acesteia să nu se oprească din scris ci să plăsmuiască noi și noi personaje fantastice.

          Și pentru că nu era frumos ca invitatul nostru să plece cu mâna goală, i-am dăruit și noi fostei eleve un număr al revistei „Țărm de Mare”.

BIBLIOTECARE,

Ramona-Ștefania CABA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>