Cea mai mare comoară a omului este…

...SĂNĂTATEA!

       Și pentru că au aflat că această comoară stă în mâinile noastre, JeanBartienii vă invită la o porție de sănătate și vă dezvăluie rețeta.

Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța își continuă povestea proiectului „Întâlnindu-mi visul!”, ce îi provoacă pe copii să viseze și să proiecteze, să își descopere talentele și să își contureze propriul destin.

În săptămâna 21-25 februarie, elevii școlii noastre s-au întâlnit cu specialiști din domeniul nutriției, oameni dedicați și pasionați de alimentația sănătoasă, care au avut bucuria de a le împărtăși din obiceiurile unui stil de viață sănătos.

„În ziua de astăzi, să mănânci sănătos, înseamnă să fii un om educat, să cunoști!”, spunea invitatul nostru special, doamna Maria Boțannutriționist, în cadrul întâlnirii cu elevii clasei a 3-a B (prof. înv. primar Nicoleta Gurău). Așezați cuminți în bănci, având câte un fruct sau o legumă alături, și cu ochii sticlind de curiozitate, micuții au descoperit regulile de sănătate, iar apoi s-au relaxat și s-au pus pe ronțăit: un măr, un ardei, un morcov… De acum, ei știu să își picteze farfuria într-un curcubeu sănătos, cu cel puțin 3-4 culori de fructe sau legume.

Cei mici au intrat într-un adevărat labirint al nutriției, călătorind alături de vitamine, fibre sau minerale. Au aflat care sunt alimentele sănătoase și care sunt cele de evitat și, cel mai important, au învățat că fructele și legumele le pot fi cei mai buni prieteni. Deschiși și dezinvolți, copiii ne-au încântat cu sinceritatea lor: „Papagalii mei sunt înnebuniți după pătrunjel!”, „Eu, de câteva luni, nu am mai mâncat chipsuri și prăjituri!”. Ba chiar s-au mândrit cu grădina lor cu pomi fructiferi, de acasă.

Miss Ella Rodriguez, profesor de educație fizică la școala „The Learning Community” din Central Falls, statul Rhode Island, dar și instructor pentru nutriție, a fost invitatul special al claselor a 5-a A (diriginte, prof. Mihaela Popescu), a 5-a B (prof. Ioan-Cosmin Lungu) și a 5-a C (diriginte, prof. Anca Bratu). JeanBartienii dintr-a cincea au avut ocazia de a explora obiceiuri alimentare sănătoase, dar și de a-și exersa limba engleză.

În aplauzele și entuziasmul copiilor, Miss Ella ne-a dezvăluit din tainele unei alimentații sănătoase, ne-a plimbat prin fotografii cu activitatea desfășurată în Statele Unite, oferind chiar și o idee de sandwich sănătos pentru pachețelul de școală. Mai mult decât atât, Ella ne-a „invitat” să gătim împreună o variantă de mic dejun sănătos. Un deliciu!

Există oameni care se află la mii de kilometri distanță de noi, dar pe care totuși îi simțim atât de aproape. De astăzi, avem un nou prieten peste ocean și este minunat! Thank you, Miss Ella!

În loc de concluzie:

„Fiți deschiși la tot ce este nou: un text, sau chiar și o poveste nouă ce poate aprinde acea dorință de a face ceva nou. Spuneți-vă mereu: – Aleg să fac tema aceasta! Poate că mă va ajuta să mă descopăr pe mine și ce îmi place pentru viitorul meu!”, spunea, atât de frumos, Maria Boțan, amintind JeanBartienilor despre deviza școlii lor: „Nu pentru școală învățăm, ci pentru viață!” 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>