Ce de rime colorate și frumos interpretate!

Data de 15 ianuarie are, pentru toți românii, o dublă semnificație: Ziua Culturii Naționale dar și ziua în care s-a născut „poetul nepereche” al neamului românesc, Mihai Eminescu.

În ziua în care s-au împlinit 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, cele mai frumoase versuri au răsunat din vocile elevilor noștri, în biblioteca Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța.

Concursul de recitare din cadrul proiectului educațional Rime colorate frumos interpretate” i-a purtat pe micuții interpreți ai claselor I-IV în împărăția cuvintelor, pe tărâmul marilor poeți români. Căci cuvintele trăiesc, versurile rămân și, așa cum frumos spunea Mihai Eminescu: „Nu cunosc mândrie mai mare decât să fii român”. Și cu ce să ne mândrim mai mult, dacă nu cu literatura neamului nostru românesc? Cu străluciți poeți, cu o operă de o inestimabilă valoare și, mai ales, cu versuri memorabile atât de frumos recitate de elevii noștri!

Proiectul a fost coordonat de dna. bibl. Caba Ramona și înv. Păcuraru Viorica iar tema concursului a fost: „Copilăria”. Juriul (dna. prof. Butnariu Carmen, prof. înv. primar Dragalina Oana, prof. înv. primar Ștefănescu Dorița, prof. înv. primar Rățoi Daniela) a avut dificila misiune de a departaja interpretările elevilor și de a stabili locurile I, II și III, ținând cont de originalitatea interpretării, fluența în vorbire și respectarea temei. Au fost elevi care au ales să recite propriile poezii și au fost recompensanți cu un punct în plus.

24 de copii au trecut prin fața juriului, recitând poezii ale poeților: George Coșbuc, Ana Blandiana, Dana Ene, Nichita Stănescu, Grigore Vieru. Pe final, s-au auzit versurile poetului Mihai Eminescu, „O, rămâi”, în interpretarea elevului Vlad Mitrescu (clasa a IV-a B).

 

S-au remarcat și au reușit să ajungă pe podium: 

pt clasele I-II:

Locul I: Caba Sofia – „Iarna pe uliță”, G. Coșbuc (fragment)

Locul II: Timofti Mara – „ Prințul Miorlau”, Nina Cassian

Locul III: Neagu Luiza – „Copilărie”, Dana Ene

 

pt clasele III-IV:

Locul I: Alexe Diana – „Copilărie” – creație proprie

Locul II: Catrina Mara – „La oglindă”, G. Coșbuc și Ghițoiu Matei – „Poveste”, Nichita Stănescu

Locul III: Zăbavă Catrina – „Copil” – creație proprie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>