(C)ARTE, FILM ȘI PREMII pentru elevii Școlii „Jean Bart”

Festivalul concurs internațional de book-trailere „Boovie” 2019

PERFORMANȚĂ: Pasiunea pentru lectură și film i-a adus pe elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, pe scena marilor câștigători ai Festivalului – Concurs Internațional de Book Trailers – „Boovie” 2019, aflat la cea de-a patra ediție.  

Cu emoție și mândrie, ne-au reprezentat școala, cele 3 echipaje de elevi-actori, mici scenariști și regizori, între 17 și 19 mai, la Focșani. Iar debutul lor a fost încununat de succes, obținând un palmares impresionant de premii ce fac cinste Școlii „Jean Bart”:

Premiul Iechipa 4TEAM, pentru trailerul bazat pe romanul „Tropice Tâmpe” de Florin Bican (elevii: Benchea Pavel Nicolae, Neculai Anastasia Elena, Fotu Cristian, Enciu Maria, Gheorghe Elena Ruxandra – 8A, Oprea Oana și Popescu Ana-Cornelia – 7A, coordonați de doamnele profesor, madame Alexandra-Andreea Ilie și Mihaela Capră)

 Premiul IIIechipa „Pufulete Pawar”, pentru trailerul bazat pe principiul Inerției al lui Isaac Newton, secțiunea BOOVIE+ (elevii clasei a 7-a C: Beciu Cătălina-Georgiana, Borea Octavian-Gabriel, Grasu Ioana-Alexandra, Rusu Maria, Szanto Bianca Maria, Trandafir Roberta, Trifan Alin Iulian și Antonoaie Cosmin, coordonați de doamna profesor Mirela Crânguș și doamna informatician Mihaela Vîntu)

Premiul special al juriului – echipa Boovie Jujubes, pentru trailerul bazat pe romanul „27 de pași” de Tibi Ușeriu (elevii clasei a 7-a B: Apostol Carina-Ionelia, Boșneag Andrei Cristian, Clim Laura Mihaela, Constantin Mircea Sebastian, Done Maria, Drăghia Eduard Ionuț, Gheorghe Răzvan Cristian, Jalia Robert Alexandru, Roșu Teodora, Ștefănescu Andreea și Moșu Alexandru, coordonați de doamnele profesor, teacher Irina Roșu și psiholog Daniela Ghițoiu).

Peste 1000 de elevi și 125 de profesori, din toate colțurile țării, s-au strâns timp de trei zile la Focșani cu același scop –  promovarea lecturii prin trailere, ideea de a citi de bunăvoie și de a-i ajuta pe tineri să își dezvolte abilități de comunicare și învățare continuă.

Când literatura se întâlnește cu filmul, provocarea și spiritul creativ sunt cu atât mai mari! Proiectul „Boovie” – joc de cuvinte între book (carte) și moovie (film) – a fost o experiență ca-n filme pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart”.

Pe parcursul celor 3 zile de festival, micii-mari actori JeanBartieni au avut ocazia de a participa la workshop-uri și conferințe susținute de diferite personalități din mass-media, cultură și cinematografie, precum: Florin Marica, director de imagine și fondator Cadran; Olimpia Săpunaru, profesor de actorie, regizor, scenograf; Ana-Maria Rusu, profesor „Merito”, sau Elena Lotrean, profesor, trainer, fondatoarea Școlii Finlandeze Sibiu.

O experiență cu adevărat inedită a fost întâlnirea echipei 4TEAM cu scriitorul Florin Bican, având ocazia de a-l asculta și de a-i adresa întrebări.

Și pentru că nu puteam pleca fără să ne oferim recunoștința pentru tot efortul depus în organizarea acestui eveniment, am oferit în dar, doamnei profesor Carmen Ion (coordonatoarea Festivalului), ultimul număr al revistei școlii „Țărm de Mare”, premiată de 3 ori la nivel național.  

Pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța, Festivalul „Boovie” nu a fost doar despre carte și film, sau despre transformarea literei în imagini și sunete. Festivalul „Boovie” a fost despre PASIUNE, CREATIVITATE, TALENT, ARTĂ, PERFORMANȚĂ și VISURI comune.

Marele câștig al elevilor noștri talentați a fost, desigur, învățarea cu bucurie. Și nu doar pentru școală, ci și pentru viață!.

4Team • Școala Gimnazială 18 „Jean Bart“ Constanța • Tropice tâmpe

Boovie Jujubes • Școala Gimnazială nr 18 Jean Bart Constanța • 27 de pasi

Pufulete Pawer • Școala Gimnazială 18 „Jean Bart“ Constanța • Inerția

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>