„N-a fost minte să stăpânească cuvântul cu mai multă siguranță, să-l frământe și să-l chinuiască cu mai multă putere… În fraza lui fermecată era foc de artificii, râs și plâns, alinare dulce și durere sălbatică… Marele meșter atingea toată claviatura sufletului omenesc.”
Cât de frumos l-a putut descrie Octavian Goga pe cel mai apreciat dramaturg român, Ion Luca Caragiale! O astfel de personalitate, care ne-a încântat adesea cu operele sale, nu putea să fie omisă din calendarul activităților dedicate marilor scriitori.
Pe 30 ianuarie 2019, s-au împlinit 167 de ani de la nașterea genialului Caragiale, mai bine de un veac și jumătate… și totuși, el este contemporanul nostru. Opera sa redă și astăzi, cu o precizie surprinzătoare, natura umană cu hibele sale și moravurile unei societăți aflate într-o continuă tranziție.
Pentru activitatea dedicată scriitorului, biblioteca, așa cum și-a obișnuit cititorii, și-a adaptat spațiul: un panou cu informații și imagini din viața dramaturgului, a fost amplasat la loc de cinste iar mobilierul a servit drept recuzită pentru amenajarea unui compartiment de tren. Elevii clasei a V-a A, coordonați de prof. de limba română Butnariu Carmen-Elena, l-au adus în scenă pe „Bubico” și au reușit să redea puțin din parfumul acelei epoci.
BIBLIOTECAR,
Ramona-Ștefania CABA