Cânt, joc și voie bună, la Jean Bart în bătătură!

„Azi veţi pune piciorul pe acest pământ care devine din nou românesc!”, transmitea Carol I în ordinul către armată, citit la Brăila, în ziua de 14 noiembrie 1878, ziua în care mândrul ținut dobrogean revenea la patria-mamă.

Astăzi, am pus și noi piciorul pe acest pământ încărcat de istorie, și am sărbătorit, toți laolaltă, Ziua Dobrogei. În spirit patriotic și sub culorile vii ale portului popular, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța ne-au invitat la cânt și joc pe plaiul nostru dobrogean.

Dobrogea, ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră, acest mozaic de culturi, datini și tradiții, este un izvor nesecat de talente. O demonstrează și copiii noștri care duc mai departe frumusețea și bogăția folclorului românesc.

Elevii lui Jean Bart au purtat cu mândrie costumele populare, au cântat, au dansat și s-au îndeletnicit cu bucate care mai decare mai gustoase, la târgul de plăcinte și bunătăți dobrogene. Căci așa-i datina la noi: mese îmbelșugate, bucate alese, oameni veseli și gospodari, copii calzi și primitori!

Le mulțumim călduros mămicilor și bunicilor, ca întotdeauna harnice și gospodine, pentru implicarea în buna desfășurare a târgului de plăcinte!

În școala Jean Bart se țese respectul pentru tradiții! Ei bine, de Ziua Dobrogei, curtea scriitorului-marinar s-a însuflețit, nu doar prin datini, ci prin copii, alături de învățători și profesori deopotrivă.

La mulți ani, dragi dobrogeni! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>