Când copilăria trăiește în fiecare dintre noi…

Nu e nevoie de vizite în Țara Minunilor pentru a retrăi copilăria! Și nici de o baghetă magică pentru a călători spre acest tărâm în care păstrăm cele mai frumoase povești! Avem nevoie doar de puțin praf de zâne în minte și în suflet… și o redescoperim: la fel de frumoasă și de veselă! Astăzi, 1 iunie, ne bucurăm din nou de cel mai frumos anotimp al vieții: copilăria!

„Albinuțele” de la Grădinița Nr. 37 (structură a Școlii Gimnaziale Nr. 18 „Jean Bart” Constanța) ne invită să zâmbim copilăriei și ne împărtășesc doar o mică parte din lumea lor de poveste, alături de „Zâna cea Bună”, doamna educatoare Cerasella Andrieș.

O mulțime de surprize și zile ca-n basme pentru prichindeii noștri! Când sala ta de clasă se transformă într-o adevărată sală de cinema – videoproiector, popcorn la discreție – când „Degețica” devine noua ta prietenă și ai parte de muuultă voie bună… cum să nu vii cu drag la grădiniță?

Ziua de film a făcut deliciul micuților însă activitatea care a adus cele mai multe zâmbete pe chipurile lor inocente a fost cea în care preșcolarii au întâmpinat-o în grădinița lor pe actrița Rovena Paraschivoiu, de la Teatrul „Căluțul de Mare”. „Lumea lui Ilie”, personajul preferat al micuților a răspândit bucurie și distracție maximă în întreaga sală de clasă. „Im Happy!” au strigat cu toții în cor și, odată cu veselia lor, parcă ne saltă și nouă inima de bucurie.

Dar povestea lor nu se oprește aici, căci micuții preșcolari au muncit, sub îndrumarea doamnelor educatoare – Cerasella Andrieș, Maria – Angeli Vlad, Victoria Luță, Ionela Raluca Hărăbor, Selda Caraman – și au pregătit lucrări de pictură ce sunt expuse, astăzi, cu mândrie, la deschiderea expoziției „Zâmbete de copii”, de la Teatrul „Căluțul de Mare”.

După muncă și răsplată! De ziua lor, anunțăm cu bucurie și rezultatele deosebite obținute de Albinuțele noastre la concursul „Multiculturalitate și diversitate pe plaiuri dobrogene”: Premiul I la secțiunea dansuri populare, Premiul III pentru Litianu Eva și Omer Deniz și Mențiune pentru Mocanu Adelina-Ioana și Stoian Natalia-Mihaela la secțiunea cântece populare. Felicitări, copii frumoși!

 

Școală, dulce școală!

Copii frumoși și veseli, mese pline cu bunătăți, părinți cu brațe pline de prăjituri… De 1 iunie, ne mândrim și cu activități de suflet de care ne era dor! Curtea lui Jean Bart s-a însuflețit din nou, prin copii, învățători, părinți, prieteni și bunici, la târgul de prăjituri organizat de clasele primare. Le mulțumim călduros mămicilor și bunicilor, ca întotdeauna harnice și gospodine! Iar pentru toate cuvintele nerostite, imaginile de mai jos valorează cât o mie: veselie, copilărie, familie!

 

             Școala lui Jean Bart… este a lor: a copiilor! Și prinde viață prin fiecare suflet șlefuit în spiritul nostru. La mulți ani, copilărie!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>