Călătorie prin file de bucurie

Povestea școlii noastre s-a îmbogățit cu toate poveștile citite de copiii noștri, în spiritul Zilei Naționale a Lecturii. Într-o școală apropiată de carte, prin numele scriitorului Jean Bart, ne-am aventurat, de la mic la mare, în lumea cuvintelor și am făcut din citit o „călătorie prin suflete, gânduri și frumuseți” (Tudor Arghezi). Și ne-am bucurat de toate acele clipe în care se auzea doar foșnetul plăcut al filelor…

 

La grădiniță, în sala de clasă a prichindeilor (prof. înv. preșcolar Andrieș Cerasella), povestea „Albă ca zăpada” a fost „pusă în scenă” de un invitat special. Cu ochi mari și curioși, micuții s-au lăsat ghidați de vocea caldă a Călăuzei în Lumea Cuvintelor: o bunică.

 

Și elevii clasei a 3-a A (prof. înv. primar Florentina Marin) și-au oferit timp pentru a citi și au luat interviuri colegilor despre ce înseamnă pentru ei lectura și cum se simt atunci când citesc.

Din ideile micuților : „Lectura este un portal către o lume magică.”

„Cartea este comoara cititorului.”

                                    „Prin cărți, prind aripi și zbor spre tărâmuri noi!” 

 

All aboard!” și-au spus din nou micuții de la clasa a 3-a A și au pornit într-o călătorie a lecturii chiar și în limba engleză, alături de Little Miss Sunshine și de teacher Irina Roșu, desigur.

Ce mod mai plăcut de a le cultiva copiilor dragostea pentru lectură într-o limbă străină decât cu o poveste a doctorului Seuss? Învățarea ABC-ului nu a fost nicicând mai distractivă pentru micuții clasei a 2-a C! S-au aventurat în cel mai încântător labirint al cuvintelor, au dat viață literelor și și-au exersat pronunția în limba engleză, citind „Dr. Seuss ABC”.

 

Pentru că iubim cărţile!” Cu acest mesaj au pornit elevii de gimnaziu în călătoria spre imaginație și creativitate. Coordonați de doamna profesor de educație plastică, Cosma Andreea-Nicoleta, JeanBartienii și-au deschis inima și sufletul către lectură și au recreat coperta cărții preferate. Se spune că o carte bună își ascunde cele mai bune pagini printre cuvinte și că nu trebuie judecată după copertă. Însă este minunat cum fiecare copertă imaginată de elevii noștri te invită să pătrunzi într-un nou univers, ca un portal către aventură și frumusețe!  

 

Într-o școală cu nume de scriitor, noi suntem cei care scriem povestea! Împreună, pășim printre file de bucurie și creștem oameni cu drag de carte, de lectură, de frumos!  

 

Povestea Școlii Jean Bart este precum o carte: de fiecare dată când o deschizi, începe să trăiască! 

 

CONSILIER IMAGINE,

 

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>