Bricul sosește, soarele zâmbește!

Soarele generos de august a binecuvântat ziua în care nava-școală „Mircea”, velierul simbol al Forțelor Navale Române, s-a întors acasă după un voiaj lung de 93 de zile. După un periplu prin Oceanul Atlantic, Marea Mediterană și Marea Neagră, echipajul format din 189 de oameni, dintre care 56 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, 32 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor navale „Amiral Ion Murgescu” și 13 cadeți străini, au fost întâmpinați în portul militar Constanța de familie, colegi, foști ofițeri care au activat pe nava-școală, dar și de elevi care au avut onoarea de a urca la bordul Bricului „Mircea”. Printre cadeți, am avut surpriza plăcută de a remarca 7 fete care au făcut alegerea de a deveni ofițeri de carieră.

De 80 de ani, nava își asumă rolul de ambasador onorific al României, al Forțelor Navale Române și al învățământului militar de marină, instruind cu succes viitorii ofițeri și maiștri militari în noțiuni practice de navigație, inginerie, observare și vitalitate. Marșul istoric pe care NS „Mircea” l-a realizat în acest an a recreat traseul pe care nava l-a parcurs în urmă cu 80 de ani, când a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

Urmărind cu interes discursurile de bun venit ai reprezentanților Marinei Militare, dar mai ales postura și disciplina studenților marinari militari, am rămas cu certitudinea că această carieră formează caractere integre și personalități puternice, dar mai presus creează legături de camaraderie ce durează o viață, valori pe care le dorim cultivate și în Școala (lui) Jean Bart. 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>