Boovie 2021: Jean Bart, din nou pe podium!

ÎMPREUNĂ, scriem povești de vară: povești cu oameni și idei care inspiră, cu activități care fac din școala lui Jean Bart… o școală altfel. Lectura și filmul au făcut din nou echipă bună, aducând o mare bucurie în programul de vacanță al elevilor noștri: o poveste plină de lecții de viață, pusă în scenă de elevii clasei a 6-a B.

 

CARE A FOST REZULTATUL?

PREMIUL I pentru echipa „JeanBartienii” la Festivalul Internațional de book-trailere „Boovie” 2021, categoria Boovie Kids, pentru trailerul bazat pe romanul „Păsările dintr-o bună zi”, de Sally J. Pla.

 

Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart” Constanța intră din nou în universul Boovie și se face remarcată pe scena marilor câștigători ai ediției a VI-a, desfășurată la Focșani între 27-29 august.

 

Curioși, creativi și dornici să îndrăznească să treacă dincolo de limite, au descoperit, precum personajul principal al cărții, că numai zburând alături de stolul lor pot atinge măreția culmilor. Astfel, și-au format mai întâi propriul „stol”, o echipă formată din 10 elevi faini și talentați.  EI SUNT JeanBartienii”:

Busuioc Gabriela–Natalia (regie, montaj audio-video, coloană sonoră originală); Chipăilă Mihai–Alexandru (montaj, actor); Bucur Ana Maria (actor, scenarist); Sandu Maria-Antigona (actor); Năstasă Andreea-Aurora (lider, scenarist); Coiciu Ion-Alexandru (actor); Ardeleanu Alexia (actor); Buciiu Matei (montaj audio); Duliba Alexia (cameră); Stoian Mircea (actor).   

 

Iubitoare de lectură și film, doamna dirigintă, prof. Alexandra-Andreea Ilie, i-a introdus în marea aventură Boovie, iar cu ajutorul doamnei bibliotecar Ramona-Ștefania Caba, au descoperit frumusețea cărților citite.

 

Un proiect inedit, 10 elevi, 2 profesori coordonatori „out of the box” și întreaga experiență nu putea fi altfel decât minunată! Deși nu am putut fi prezenți la Focșani, ne-am bucurat de festivalul Boovie de la noi de acasă, am urmărit cu emoție Gala Premiilor Boovie din 29 august, când au fost anunțați marii câștigători.

 

O experiență cu adevărat grozavă a fost participarea echipei JeanBartienii la întâlnirea online cu autoarea de origine americană Sally J. Pla, având ocazia de a o asculta și de a-i adresa întrebări extrem de creative și ingenioase în limba engleză. Sally a apreciat trailerele copiilor și îi mulțumim pentru căldura cu care i-a întâmpinat pe micuții noștri cititori.

 

Click Video ⤏   Sally J Pla – I was lucky enough to get to speak with student…

 

Peste 500 de elevi din toate colțurile țării, dar și din străinătate au făcut parte din povestea Boovie. Mai mult decât un concurs, Boovie este despre bucuria de a CITI și de a îmbina LECTURA CU FILMUL, este despre ocazia de a-și EXPLORA CREATIVITATEA și de a învăța SĂ LUCREZE ÎN ECHIPĂ. Boovie este cu și despre copii!

 

Ne mândrim că facem parte din povestea Boovie 2021 și că am avut șansa de a da viață cărții „Păsările dintr-o bună zi”. Astăzi, JeanBartienii noștri se mândresc cu premiul I oferit de jurații Boovie, cărora le mulțumim pentru încrederea în trailerul nostru. Dar, mai presus de toate, JeanBartienii se bucură că au învățat să zboare altfel, în echipă, alături de acest „stol” minunat – Familia Jean Bart. Felicitări, copii!

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

reflectate în media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>