Așa arată adevărata magie a Crăciunului!

Nimic nu se compară cu magia lunii decembrie! Cu sau fără zăpadă, miroase-a sărbătoare și-a bucurie! În școală se aud clinchete de clopoței și glasuri vesele de copii. Au răsărit pe la ferestre fulgi de nea decupați, globuri colorate și veseli oameni de zăpadă. E vremea să împodobim bradul, să colindăm și să ascultăm povești. Povești ale căror personaje găsesc sub brad speranță, bunăstare și împlinire.

La Școala Gimnazială Nr. 18 „Jean Bart”, scriem chiar noi povestea! Este o poveste trăită și cântată de elevii noștri, o poveste despre colinde și reuniuni în jurul bradului, despre miros de portocală și zâmbete de copii. Școala a fost învăluită, și anul acesta, de spiritul sărbătorilor de iarnă, iar ultima săptămână a fost despre Crăciun, magie și bucuria de a sărbători împreună… ca o familie!

Glasurile colindătorilor, atelierul lui Moș Crăciun, împodobirea claselor și târgul de Crăciun sunt doar câteva din momentele care au creat atmosfera magică a Crăciunului. Un Crăciun de poveste, la o școală cu elevi de poveste!

Însoțiți de învățător, doamna Ion Florentina, elevii clasei a IV-a A au pornit, cu bucurie, să vestească miracolul Nașterii Domnului, colindând pe la casele lor. Cei mici au oferit un strop din magia Crăciunului și la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Filiala Constanța.

Și-am primit și noi colindători! Glasurile zglobii ale minionilor dintr-a V-a B au învăluit cancelaria cu ale lor colinde în limba franceză. Cântece de Crăciun, acorduri de chitară și multă emoție ne-au oferit și elevii clasei a VI-a B, coordonați de doamna profesor de muzică, Burciu Alina, și de doamna dirigintă, Zaharia Elidia-Carmen. Minunatul cor a adus în cancelarie zurgălăii cântecelor care vestesc bucuria. Glasurile lor au răsunat și dincolo de holurile școlii, căci au mers la Arhiepiscopie, însoțiți de doamna profesor de religie Momciu Mariana.

Purtați în mreje de poveste, elevii noștri au continuat cu Secret Santa, cu bucuria unui târg cu decorațiuni de Crăciun cu adevărat special, organizat de clasele primare, dar și cu premierea  concursului „Cea mai frumoasă clasă decorată de Crăciun”, organizat de clasele gimnaziale.  

Copiii, ajutați de profesori, învățători și părinți, s-au întrecut în decorarea claselor și în confecționarea decorațiunilor de Crăciun. „Îmbrăcați” în Crăciun, elevii noștri au „împodobit” întreaga școală cu râsete zgomotoase, voioșie și colinde, împletite perfect cu atmosfera de sărbătoare.

În prag de sărbători, la Școala Jean Bart a nins cu  FERICIRE!

            Elevi, profesori, părinți, să avem cu toții un Crăciun de poveste! 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>