Adevărul te eliberează!

„Onestitatea este cel dintâi capitol al cărții înțelepciunii” (Thomas Jefferson)

Copiii sunt minunați și ne oferă cele mai prețioase lecții de curaj, de cinste și onestitate. Astăzi, deschidem cartea înțelepciunii și învățăm, odată cu ei, despre adevăr.

Elevii din clasa I A (înv. Florentina Ion) și clasa a II-a C (înv. Daniela-Elena Rățoi) au participat la Proiectul Educațional Ziua G – Activitatea „Adevărul te eliberează!” Pentru început, micuții au primit stegulețe pe care le-au personalizat, colorând silueta adevărului – pe o parte, și silueta minciunii – pe cealaltă parte.

Filmulețul „O minciună mare cât un elefant” a venit cu zâmbete, emoții, și mai ales, cu o mulțime de învățăminte despre povara și greutatea unei minciuni. Iar „Jocul onestității” a făcut deliciul micuților JeanBartieni.

O punguță, o Mască a Incertitudinilor și o pereche de Ochelari Detectori de Minciuni… iar jocul poate să înceapă! Împărțiți în două echipe, atât Spiridușii cât și Ursuleții „pornesc la drum” cu o punguță în care se află 10 pietricele. Pe rând, câte un membru al echipei se așază pe un scaun, purtând Masca Incertitudinilor, și va spune două adevăruri și o minciună. Însă vor reuși, oare, Ochelarii Detectori de Minciuni din echipa adversă, să descopere minciuna? Cu fiecare minciună detectată, o piatră din punga echipei adverse se eliberează, și odată cu ea, se ușurează și sufletul nostru când ne recunoaștem minciunile.

Iată cum cel dintâi capitol din cartea înțelepciunii înfățișează aventuri pline de umor dar, mai presus de toate, o mulțime de povețe pentru copii, fiindcă acum ei știu că adevărul este o valoare ce trebuie întotdeauna respectată și căutată!

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Alexandra Andreea ILIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>