9 mai, Ziua Europei – 2015

Şcoala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart” Constanţa a participat, alături de alte unităţi şcolare din judeţ, la activităţile prin care s-a celebrat, în Constanţa, „Ziua Europei”, reprezentând România şi Malta la Eurocarnavalul 2015.

Activităţile au început cu o defilare de la Sala Sporturilor la Prefectură şi au continuat cu un spectacol în faţa Prefecturii. Fiecare din cele 28 de ţări din Uniunea Europeană a fost reprezentată, la câte un stand, de elevi îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care au pregătit preparate culinare tradiţionale specifice ţării respective cu care i-au îmbiat pe trecători sau pe ceilalţi participanţi. În acelaşi timp, în sala „Remus Opreanu” din Prefectură alte nouă unităţi şcolare, cărora li s-a adăugat Palatul copiilor din Constanţa, au derulat o activitate paralelă.

Eurocarnavalul 2015 a fost inițiat de Direcția Judeţeană pentru Sport și Tineret Constanța și Asociația „Together Everyone Achieves More” (binecunoscuta T.E.A.M.), în parteneriat cu Prefectura Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>