7 Octombrie 2022 – Ziua Zâmbetului 😊

7 Octombrie 2022 – Ziua Zâmbetului 😊

 

Zâmbetul este molipsitor şi uneşte oamenii, înseamnă apreciere, bucurie sau mulţumire şi pentru că dă o stare de bine, ne prelungeşte viaţa. Ideea de a avea o astfel de zi îi aparţine artistului american Harvey Ball care a creat, în anul 1963, acest smiley face, şi care, în 1999, a decretat ca prima zi de vineri din octombrie să devină Ziua Mondială a Zâmbetului şi a faptelor bune. Anul acesta, Ziua mondială a Zâmbetului se celebrează astăzi, 7 octombrie.

 

Cum creativitatea și voia bună au fost „cuvintele cheie” ale zilei, școlarii noștri au dorit să ne surprindă din nou: și-au propus să-i molipsească pe cei din jur cu zâmbete, să dăruiască o față fericită care să le aducă celorlalți aminte să zâmbească tot mai des și, nu în ultimul rând, să se unească pentru a forma un zâmbet – simbolul fericirii.

 

            😇 Zâmbiţi, faceţi o faptă bună şi ajutaţi-i şi pe alţii să zâmbească! – acesta a fost motto-ul zilei, iar elevii clasei a III-a B, coordonați de dra P.I.P. Alexandra Bălan, au realizat o față zâmbitoare pe care au oferit-o cadrelor din școala lor și cărora le-au „furat” un zâmbet prin intermediul acestui dar. Ulterior, aceștia împreună cu elevii clasei a III-a A (P.I.P. Simona Stavarachi) s-au unit pentru a forma o față zâmbitoare în curtea școlii.

 

Elevii clasei I B, coordonați de P.I.P. Marinela Florinela Rusu, nu au fost nici ei mai prejos. Aceștia și-au etalat zâmbetul, fiecare în modul său unic, dar și prin simțul lor artistic. Au decupat, au desenat și astfel și-au personalizat emoticonul cu zâmbet. Frunzele toamnei au prins și ele zâmbetul copiilor, fiind pictate în culori calde.

 

Totul a fost menit să demonstreze, parcă, faptul că „Un zâmbet cald este limbajul universal prin care se exprimă bunătatea”. (William A. Ward)

 

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>