5 octombrie – Ziua mondială a Educației

Ziua mondială a Educației este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Educația transformă vieți și se află în centrul misiunii UNESCO de a construi pacea, de a eradica sărăcia și de a stimula dezvoltarea durabilă.

 

Această zi a fost desemnată de UNESCO și marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizația Internațională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

 

În România, Ziua mondială a Educației este marcată distinct de Ziua Învățătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 și a fost introdusă în structura anului școlar, fiind declarată zi liberă pentru profesori.

 

Așa cum spunea Nicolae Iorga, „Educația, de cele mai multe ori, e numai pojghița sub care se desfășoară în liniște, pe încetul, firea cea adevărată”. Tocmai pentru a întări acestea,  elevii clasei a III-a B, coordonați de dra. P.I.P. Alexandra Bălan, au realizat un poster și un recital de poezie dedicate Zilei Educației. Micuții și-au exprimat gândurile în felul lor unic, sincer și cald, specific vârstei de copil, reușind astfel să aducă zâmbet și bucurie drei învățătoare. Cum să nu vii cu drag la școală, când ai așa elevi buni și entuziaști?!?

 

            La mulți ani, stimați profesori! Dăruiți-le copiilor bucurie și speranță, căci „Educația nu este o pregătire pentru viață, ci însăși viața” (John Dewey).

CONSILIER IMAGINE,

Prof.  Anca BRATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>