5 motive pentru a învăţa în şcoala noastră!

1.      Demni urmași ai scriitorului Jean Bart, elevii noștri scriu performanță, aducând rezultate excelente la concursuri și olimpiade școlare, precum și la Evaluarea Națională. Marele câștig al elevilor noștri este, înainte de orice premiu, învățarea cu bucurie. Și nu doar pentru școală, ci și pentru viață! Să-i formezi pe elevi pentru viață este deviza școlii noastre și reușim, în fiecare zi, să-i aducem mai aproape de valorile și principiile care ne cresc MARI: muncă, seriozitate, determinare, încredere, echipă.

2.      La școala Jean Bart suntem o familie! Dincolo de performanțele elevilor noștri, facem pași încrezători spre viitor și formăm caractere, dar mai ales, formăm oameni! „Învățăm pentru viață, nu pentru școală” este mai mult decât un slogan. Este ceea ce facem, zi de zi: construim astăzi pentru un mâine mai bun al copiilor noștri. Și o facem cu oameni pasionați, dedicați și motivați! Nobila misiune de a îndruma pașii elevilor spre cunoaștere, revine unui colectiv de cadre didactice unit și foarte bine pregătit, mulți dintre aceștia titulari cu gradul didactic I (sau doctorat) și numeroase responsabilități de ordin profesoral.

3.      Suntem o școală conectată la comunitate, deschisă spre un parteneriat autentic cu părinții și comunitatea locală. Împreună venim în sprijinul învățării elevilor, oferindu-le o educație permanentă și cele mai bune condiții de a se dezvolta. Clubul de robotică și clubul de educație parentală din cadrul Proiectului „Abilități pentru viitor” (inițiat în anul școlar 2019-2020) sunt doar câteva din experiențele de învățare cu ajutorul cărora elevii noștri își formează abilități pentru viitor. Toate acestea sunt incluse într-un program care oferă oportunități de a învăța altfel, de a lucra în echipă și de a veni la școală cu plăcere.

4.      Suntem o școală frumoasă, curată, bine întreținută, o școală sigură, avem paznic, camere de supraveghere video pe holuri și în curtea școlii. În plus, dispunem de o bază materială foarte bună și uniform distribuită:  videoproiectoare în fiecare clasă, mobilier nou, o sală multimedia, o bibliotecă, un laborator de informatică, trei terenuri și o sală de sport.

5.      Valorile pe care dorim să le cultivăm elevilor noștri se reflectă în cultura organizațională a școlii, de care suntem mândri: o tradiție, un patron spiritual, o deviză, un imn al școlii, o revistă a școlii, un parteneriat de durată cu Fregata Mărășești. De asemenea, suntem o școală în care inițiativele elevilor sunt încurajate. Implicarea acestora în activități de voluntariat (cultură la a cărei răspândire am contribuit) este o prioritate a școlii noastre, conturând o nouă viziune educativă asupra școlii.